Hud och muskelinjektioner – återskapar volym och jämnar till


Ansiktet förändras med ålder och arv, men även av miljö, stress och andra yttre faktorer som sol, rökning och alkohol påverkarI ansiktet visar det sig bland annat genom att huden runt mun, haka och ögon, blir tunnare och får sämre spänst, och rynkor och fåror börjar att utvecklas.  Läppkonturen försvagas och mungiporna dras ner, och man visar mindre av överkäkens tänder. Läpparnas volym minskar. Allt detta kan ge ett mindre fördelaktigt utseende och ett mindre glatt leende.

 

Behandling av rynkor och fåror.

Vi använder två metoder att minska dessa rynkor, fåror och linjer. Med hjälp av precisa och exakta injektioner av ett gel-implantat, sk. derma-fillers under huden och läpparna kan man återskapa delar av det stöd som hud och läppar förlorat med åren. På detta sätt kan man minska fåror och rynkor samt återskapa konturer och volymsförlust.

Behandlingen tar ca 30-40 minuter beroende på hur stort område som skall behandlas. Du erbjuds alltid bedövning, men det är inte alltid som det behövs.

En annan metod är att vi minskar effekten av de ansiktsmuskler som förorsakar rynkor och linjer genom att injicera en liten mängd muskelavslappnande medel (Botox) i den aktuella muskeln. På så vis kan rynkor och linjer minskas och huden blir slätare.