• rynkreducering med injektion
  • Personal med bred kompetens
  • När du villl betala lite Åt gången
  • rynkreducering med injektion
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Tandställning, protes eller en vanlig lagning. Vilken behandling kan bli aktuell för dig?

Ibland kan ett hål vara så litet att det till och med kan läka om du börjar ta bättre hand om din munhälsa. Kanske har ditt tandkött börjat blöda och du undrar om det kan vara början till tandlossning.

Idag kan tandläkaren ersätta förlorade tänder med ett implantat eller en bro. Du som redan har gjort ett tandläkarbesök kanske vill veta mer om den behandling som du fått, eller ska få.  I det här kapitlet får du ta del av det mesta som rör behandlingar hos tandläkaren och tandhygienisten.

Det är inte så länge sedan man gick till tandläkaren bara när man fick tandvärk. Idag handlar en stor del av tandvården om förebyggande åtgärder, vilket har gjort våra munnar friskare.

 

Undersökning

Munnen är en viktig del av kroppen. Friska tänder ger en frisk kropp. 

En undersökning kan vara lämplig för att ge både dig och oss en bra överblick av din munhälsa och hur dina tänder mår. 

Vid undersökningen gör vi en hälsodeklaration, kontrollerar muskler och käkleder, tittar på tandkött och slemhinnor. Slemhinnor kan avslöja mycket om ditt allmäntillstånd. Röntgen kan visa att det finns karies, tandlossning, tandsten, sjukliga förändringar, infektioner eller felställda tänder. 

Med hjälp av undersökningsinformationen kan vi i samråd med dig planera en individuell behandlingsplan steg för steg och lämna ett kostnadsförslag på vad hela behandlingen kommer att kosta.

Observera att vi kan erbjuda räntefri avbetalning.

Boka en tid redan idag på telefon nr: 0415 – 10655 


Tandstensborttagning och puts

Har du dålig andedräkt, ilningar, irriterat tandkött eller missfärgningar? Då kan det vara tandsten som ligger vid tandköttskanten eller gömd i tandköttet. Tandsten är något som alla får, i större eller mindre mängder.

Behandlingen är nästan smärtfri. Vid djupt liggande tandsten i inflammerade tandköttsfickor kan du behöva lokalbedövning. Det är viktigt att låta en tandläkare kontrollera och ta bort den tandsten som inte går att ta bort med vanlig tandvårdsskötsel hemma. 

Bruna missfärgningar från vin, kaffe eller rökning etc., kan lätt putsas bort med ett särskilt pulver på några få minuter.


Lagningar och rotbehandlingar

Vid tandfrakturer och karies behöver tanden repareras. Detta görs på olika sätt beroende på var frakturen eller kariesinfektionen befinner sig. Har den spridit sig för djupt kan du behöva en rotfyllning. Efter undersökning kan din tandläkare fastställa bästa möjliga behandling.

Lagningar och rotbehandlingar kan förebyggas om man kontinuerligt besöker sin tandläkare för årlig undersökning och får stöd för god munhälsa.

Dessutom blir kostnaden för din tandvård betydligt mindre och du kan göra roligare saker för pengarna.

Boka en tid för undersökning redan idag på telefon nr: 0415 – 10655


Extraktion /Tandutdragning

Om du har tänder som behöver dras bort så hjälper vi dig med att få det gjort på ett tryggt och säkert sätt. En tandutdragning sker dock i samråd mellan tandläkare och patient. Man kan behöva dra ut tänder av många skäl, t.ex. för att tänder är felställda eller växer på ett onormalt sätt eller för att tandutdragning har den bästa tänkbara prognosen av olika tänkbara behandlingar.

Kom in för en undersökning om du har problem så hittar vi en lösning.


Protetik och implantat

Om du saknar en eller flera tänder när du ler, pratar eller äter mat så finns det ofta flera goda lösningar för att ersätta tomrummen med protetik. Protetik innefattar ett antal behandlingar som t.ex. proteser, kronor, broar och implantat. Vilken behandling som är mest lämplig är väldigt individuellt och vi kommer tillsammans fram till den lösning som passar dig bäst.

Protetiskt arbete behöver inte bli särskild dyrt och man kan nå mycket god resultat som ger dig bättre socialt liv, god hälsa och livskvalitet.

Du kan få stöd och ersättning från Försäkringskassan, dessutom kan vår klinik erbjuda dig unik räntefri avbetalning.

Nu kan du få den tandvård som du har önskat få.

Ring idag för att boka en tid att konsultera oss på telefon nr: 0415 – 10655


 

Tandreglering – för ett vackert och harmoniskt leende.


Tändernas och utseende genomgår en ständig förändring under hela livet. Denna förändring blir mest framträdande i framtandsområdena. Tändernas position har också en stor betydelse för läpparnas form och volym. En tandreglering innebär att man rättar till en eller flera tänders läge i munnen. Tandreglering kan göras av både funktionella som estetiska skäl.

Tandreglering är alltså till för dem som antigen behöver förbättra ett felaktigt bett eller för den som vill räta upp sneda, roterade och skeva tänder i syfte att få ett vackrare leendeNuförtiden kan tandreglering utföras även på vuxna med mycket goda resultat. När det handlar om estetisk tandreglering som i första hand syftar till att ge patienten ett vackrare/mer harmoniskt leende kan vi i de flesta fall erbjuda tandställningar som är nästintill osynlig.

 

Ring idag för att boka en tid att konsultera oss på telefon nr: 0415 – 10655